Best Viewed With A Browser

Musik

Indonesisk gamelan musik är mycket njutbar, efter att man vant sig vid den. Kroncong är typisk "modern" indonesisk musik, som en vän till oss sade att hans föräldrar lyssnar på.
  • Sonny Josz sjunger Minggat. Om du vill sjunga med, finns det t.o.m. sångens text på skärmen.
  • Sundari Soekotjo uppför Inkar Janji. Du kan sjunga med här nockså, om du vill.
Finsk musik: På tal om Sibelius, här kommer några webbplatser med klassisk musik: Behöver du en nationalhymn? Pröva denhär platsen: Country och western har alltid hört till mina favoriter:
  • Tammy Wynette kallades 'countryns första lady'. Lyssna på Stand by Your Man, en av hennes vackraste sånger.
  • När jag fick veta, att Johnny Cash hade dött, sökte jag mera nyheter om det och stötte på en länk, där han sjunger Hurt. Jag kunde inte hjälpa det, jag började gråta. Hans gammelmansröst var inte lika stark som den hade varit och lät litet sprucken, men den var ändå vacker!
    Lyssna på Johnny och hans hustru June Carter Cash sjunga Jackson.
Om du föredrar pop, så är Anggun en indonesisk popsångare, vars sång Snow on the Sahara hördes ofta i radion i Finland (och annarstans med, troligtvis) för några år sedan. I hennes hemland är Kembali hennes mest kända sång.

Mina "virtuella" vänner (i MySpace) Anna Abreu, Hayden Panettiere och Kelly-Lynn är mycket vackra unga damer, som också sjunger väldigt vackert.
* Anna blev tvåa i finska Idols 2007 (fast hon nog var min favorit). Jag har hennes sång A Dios le Pido som rington i min 'juppinalle'.
* Haydens I Still Believe är en mycket vacker video. Lyssna och njut!
I filmen Racing Stripes rider Hayden på Stripes, en zebra, i Kentycky Derby. Jag såg den nyss och den är helt fantasisk! Hon är också en av huvudpersonerna i tv-serien Heroes.
* Kelly-Lynn deltog i en sångtävling i webben och sjöng mycket vackert. Hennes Jesus will be there for you träffade mej rakt i hjärtat!

Min fru och jag hade nån gång hört Don Francisco sjunga sin sång He's Alive. När vi senare hittade hans dubbelalbum, som innehöll den sången, så var vi helt enkelt tvungna att köpa den. Vi var mycket glada att vi hade gjort det, för alla sånger var fantastiska!
Senare hittade jag hans webbplats och den hade en hel massa av hans sånger.
Dessa berättar ofta olika människors historia ur deras synpunkt.

Som yngling var jag ett stort Jimi Hendrix fan. Jag tycker fortfarande om hans musik. Jag hade en LP med musik från filmen Rainbow Bridge men jag har den inte längre.

Diverse musiklänkar:

Veckans artist:
Lorelei Carlson - Think of You

Lorelei Calsons röst är fantastisk!

Man får tag på mej på epostadressen: sixten(at)sixtenb.fi